Leer meer over APS Therapy

Wij van APS Therapy vinden het enorm belangrijk dat u alles weet over APS Therapy wat voor u van belang is. Daarom hebben we verschillende educatie trajecten voor verschillende behoeften. Zo kunt u bij ons terrecht voor gratis trainingsmiddagen voor oriëntatie of eigengebruik maar ook voor een uitgebreide opleiding om een professioneel behandelaar te worden.

Het aanbod ziet er als volgt uit:

 • Gratis informatie middag - Leer alles wat je moet weten over APS <- Klik voor meer informatie

  De gratis informatie middagen worden maandelijks georganiseerd op ons kantoor te Heteren. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en tijdens de middag leert u alles wat u moet weten over de APS therapie zoals:

  • Waar komt APS Therapy vandaan?
  • Hoe werkt APS Therapy?
  • Wat kan APS Therapy voor mij betekenen?
  • Hoe kan ik APS Therapy gebruiken?

  Daarnaast is er meer dan voldoende tijd voor uw specifieke vragen. De middagen worden gegeven door iemand die veel ervaring heeft met APS Therapy op gebied van behandelingen en de ontwikkeling van het behandel toestel.

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Uw telefoonnummer (verplicht)

   Totaal aantal personen (pas aan indien nodig)

   Serienummer APS apparaat (indien in bezit)

   Kies uw gewenste datum (verplicht)

   Locatie:
   APS Therapy
   Ressenerbroek 20A
   6666 MR Heteren

   Tijd: 13:00 uur tot 16:30 uur

  • Cursus APS Therapy - Ontdek de wereld van APS <- klik voor meer informatie

   De Cursus APS Therapy is een uitgebreide cursus die 3 maanden duurt en afgesloten wordt met een examen. Met deze cursus kunt u de APS Therapy toepassen bij in beperkte kring zoals bij familie en vrienden of als uitbreiding van uw discipline. Met het diploma op zak van deze cursus kan men zich aanmelden bij de Beroepsvereniging voor APS Therapie (www.bvat.nl) als gecertificeerd lid. Daarmee heeft u de mogelijkheid om mee te doen met nascholingsdagen van de BVAT en krijgt u korting op uw aankopen bij APS Therapy. Echter de zorgverzekeraars waar de BVAT een overeenkomst mee heeft zullen uw APS consulten nog niet vergoeden. Daarvoor is de APS Opleiding vereist.

  • Opleiding APS Therapy - Wordt een professionele APS therapeut <- Klik voor meer informatie

   Waarom?

   De APS Opleiding is de meest uitgebreide opleiding op gebied van APS Therapy. Deze duurt 1 jaar en wordt afgesloten met een examen. Met deze opleiding kunt u iedereen zonder beperking behandelen (rekening houdend met de contra-indicaties). Het diploma van de opleiding geeft u het recht lid te worden van de Beroepsvereniging voor APS Therapie (www.bvat.nl) als geaccrediteerd lid. Met het geaccrediteerde lidmaatschap kunnen uw cliënten in aanmerking komen voor vergoeding bij de zorgverzekeraars waar de BVAT een overeenkomt mee heeft.

   Kenmerken

   Start momenten Februari (examen in December)
   September (examen in Juni)
   Klassikale lessen 10 lessen en 1 examendag (gemiddeld 1 dag per maand)
   Lesniveau Vergelijkbaar met HBO niveau
   Accreditatie Beroepsvereniging voor APS Therapie (www.bvat.nl)
   Kosten € 1.695,- (inclusief zijn: deelname aan de lesdagen, lesmappen en examengeld)
   € 2.895,- (inclusief zijn: APS MK 1.4s behandeltoestel, deelname aan de lesdagen, lesmappen en examengeld) = € 295,- korting
   Betaling Mogelijkheid tot betaling in een keer of in termijnen (vraag naar de mogelijkheden)
   Vragen en/of Klachten M. Uytdewilligen

   Onderwerpen

   Dag 1  Introductie in APS Op deze dag wordt begonnen met de historie en het ontstaan van APS. Vervolgens zal gekeken worden naar de toepassingen en de mogelijkheden van APS Therapy. Tegen het einde van de middag wordt er een begin gemaakt met het maken van behandelschema’s.
   Dag 2  Communicatie bij APS Op de tweede dag wordt aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en hun belevingswereld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technieken uit de counselling.
   Dag 3 Praktijkcasussen en behandelschema’s bij APS I Gedurende deze dag worden praktijkvoorbeelden geanaliseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor alle uiteenlopende klachten.
   Dag 4 Verdieping in APS Waarin de eerste les een introductie gemaakt is en de processen benoemd zijn die een rol spelen bij APS therapie worden deze processen hier verder uitgediept. De onderwerpen die uitvoerig aan bod komen zijn de actie potentiaal, het natrium / kalium evenwicht in de cel (natrium/kalium pomp), de opbouw en functie van ATP en de vorming van ATP.
   Dag 5 Communicatiekunde bij APS Op deze dag wordt de werking van de hersenen en de gebieden van de hersenen besproken. Hoe werk het – Actie Potentiaal – in de zenuwcellen? Wat zijn neurotransmitters en wat is hun functie? Welke invloed hebben medicijnen? Welke reactie ligt hier met het gedrag van een persoon?
   Hoe kijk de mens naar zichzelf en naar zijn omgeving?
   Dag 6 Praktijkcasussen en behandelschema’s bij APS II Gedurende deze dag worden alle accessoires uitgebreid behandeld en worden praktijkvoorbeelden geanaliseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor alle uiteenlopende klachten. Er wordt dieper op de oorzaak en gevolg van klachten in gegaan en op het behandelen van deze aspecten. Tijdens deze les wordt ook veel praktisch geoefend met de apparatuur. De benodigde apparatuur tijdens de lessen wordt door APS Therapy beschikbaar gesteld, men hoeft dus geen eigen apparatuur mee te nemen.
   Zelfstudie Algemene Psychologie De grondbeginselen van de algemene psychologie wordt als zelfstudie module uitgereikt na de zesde lesdag. Hier wordt geen klassikale les aan besteed.
   Dag 7 & 8 Medische Basiskennis Tijdens de praktijkdag ‘Medische basiskennis’ zal de nodige kennis van medische terminologie en de anatomie, fysiologie en pathologie behandeld worden.
   Dag 9 Klinische Psychologie Op deze dag komen thema’s als depressies, emoties, agressie en dwang aan de orde in relatie tot de APS Therapie. Gekeken wordt wat APS Therapie op dit werkgebied kan betekenen.
   Dag 10 Praktijkvoering Op de tiende dag wordt de praktijkvoering met alle facetten bekeken. Onderwerpen als valkuilen, mogelijkheden en rechtsvormen worden hier nader besproken. Tevens wordt er aandacht besteed aan het afstemmen van het aanbod van de therapeut op de vraag van de cliënt of de overige medische collegae.
   Dag 11 Examen De laaste dag bestaat uit een theorie toets waar men drie uur voor heeft om uit te werken.

   Agenda

   Let op: per dag wordt de groep aangegeven. 
   [google-calendar-events id="1" type="list"]


  gdlr_rp